fruhillbom.blogg.se

Barn, hus, pengar, mat, hund, syskonbarn, jobb, renovering, fuktskador, försäkringsbolag, matsedlar, inköpslistor, overaller och gummistövlar. Trebarnsmamma som inte lider av brist på sysselsättning.

Ärtor och andra grönsaker.

Kategori: Barnen

Igår kväll fick vi besöka akuten. Det händer ju då och då. Med tre barn, liksom. Somliga har vart där mer ofta än andra. 
 
Igår var det Hugos tur.
 
Diskussionen runt middagsbordet handlade om att stoppa grejer i näsan. Så jävla korkat att ens diskutera det... Så kan man ju verkligen tänka såhär i efterhand. Men vi pratade om när Saga pillade in en pärla i näsan. Och i nästa sekund kommer jag på mig själv med att sitta och sjunga Du får inte stoppa köttbullar i näsan, Markus...
 
För att titta till på Hugo och se att han killar sig oroväckande mycket i näsan.
 
För vad sitter där? Jo, en ärta!
 
Trots att jag typ kastade vitpeppar i snoken på honom, så ville han inte nysa ut den där gröna, mosiga ärtan. Så vi fick helt sonika bege oss till Jouren. Vänta en timme eller två, för att sen hålla i honom med våld så att läkaren kunde pilla ur den. Historien slutade bra.
 
Tur det. Men historien är också väldigt... Hillboms, liksom. Väldigt vi.
 
Han är en onge. Det kommer man inte ifrån. Fisbert.
 
 
Väl hemma idag, så kom äntligen första matkassen! Jag blir ju lyrisk, som ett litet barn på julafton, och bara älskar det! Kravhögrev, kravskinka (utan socker!), kravgrönsaker. I love it! Så idag blir det lax som paneras i kokosflingor och persilja, nån tomatfraiche till det och pressad potatis. Ska bli så sjukt spännande, och jag hoppas verkligen att vi kommer gilla maten. Vi kör på ett par veckor, så får vi göra en utvärdering.
 
 
En stor fördel är även att Jocke kan shejka loss lite i köket. Han vill gärna att jag berättar exakta mått på salt, till exempel, och jag är arbetsskadad. Recept används typ... aldrig! Men nu har han steg för steg, recepet som är så noga som kryddmått. Så jag gissar att den här matkassen kommer vara bra på många olika sätt.
 
Dags att sätta igång med första försöket.