Det som är viktigt.
Kategori: Hälsa
Ibland känner jag att jag borde göra något av mitt liv.
Jag älskar mitt jobb. Verkligen. Mer nu än vad jag någonsin gjort. Personalgruppen nu är sammansvetsad, ärlig och jäkligt bra. Och friheten att vara ensam älskar jag. Att greja och fixa själv i köket. Känner jag mig låg, trött och hängig en dag, så kan jag lite anpassa verksamheten efter det. Känner jag mig mer energisk så kan jag ösa på lite extra.
Mitt stora intresse i livet är kost och hälsa. Det är det viktigaste för mig mig. Att uppfostra mina barn till bra människor och ta hand om mitt äktenskap, såklart också. Men kosten och hälsan går hand i hand med allt annat. Hur hela familjen mår, orkar och känner sig.
Jag hymlar inte om att det är viktigt. Och jag matar Instagram och Facebook med uppdateringar och bilder. Och det är så intressant hur det retar människor. Det är ingen som säger det "to my face". Men typ: kolla här vad vi åt till mellis idag (ingen näring alls och helt oekologiskt).
Vad är det som stör??? Jag påpekar inte och bryr mig inte heller i vad tusan ni äter hemma hos er.
Det jag däremot bryr mig i är vad min familj stoppar i sig.
Sen får ni äta precis hur mycket glass och annat ni vill.
Något annat som är otroligt viktigt för mig är själva måltiden. Vi äter alltid tillsammans. Det är klart vi äter en pizza framför tv:n någon gång. Eller frukost i soffan när andan faller på.
Men middagen. Den är helig. Allt är avstängt. Allt som låter. Alla sitter vid bordet. Det är lugnt. Det är inga mobiltelefoner. Det är bra, rejäl mat. Lagad från grunden. Alltid grönsaker. Ekologiskt så långt det går. Tända ljus och fin dukning. Det är dagens viktigaste stund. Alla väntar tills alla andra ätit upp. Ventilera, lufta och prata om dagen. Mitt mål är att det ska vara såhär. Varenda dag. Sen spricker det ibland och blir korv med bröd eller Brandt´s. Men det är ok. För grunden är stabil.
Mina barn äter det mesta, och jag serverar sånt som dom inte älskar också. Dom vänjer sig. Vissa saker går att lura i dom. Som bönor, avokado och linser. Dom har inte en aning om hur ofta dom äter det.
Men tillbaka till bloggstarten. Borde jag göra nåt annat? Vad ska jag göra? Dietist? Det spricker på att min research säger att det inte går att läsa på distans. Det spricker också lite på att livsmedelsverket håller dessa dietester så jäkla hårt, med gamla mossiga råd.
Jag vill inte reta någon, eller att folk ska tycka är jag är präktig. Jag vill inspirera. Jag vill att fler ska förstå hur viktigt det är. Och jag når inte så långt från mitt kök.
Men hur ska jag göra? Och vad ska jag göra?